3 Aralık 2012 Pazartesi

TİRİT BİLİRMİSİNİZ


Bizim buraların yemeğidir tirit.Eskiden özel günlerde ,düğünlerde, bayramlarda yapılırmış.Bende bilmezdim ilk görev yerimde tanıştım bu yemekle.İtiraf edim ilk yediğimde biraz ağır gelmişti ama daha sonraları damak tadma daha bi uydu,sever oldum.Aslında kaz eti ile yapılıyor tirit.Ama günümüzde pek bulunmadığından genelde tavuk eti kullanılıyor.
Bizde ördek eti kullandık bukez.Önce ördeğimizi düdüklü tencerede pişiriyoruz.
biraz karanlık çıkmış..
Ayrı bir tencerede pilavımızı pişiriyoruz.Daha sonra pişirdiğimiz eti küçük parçalara ayırıp teflon tavada çokaz sıvıyağ ile alazlıyoruz(bizim buralarda böyle denir)



tabağımıza pilav koyuyoruz üzerine etimizin suyunda ıslattığımız özel tiritlik yufkayı(yufkacılarda satılıyor artık bizde hazır aldık)kapatıyoruz.Üzerine parçalara ayırdığımız etleri vee  tereyağı :))

afiyetler olsunn..
yer kaldıysa akşama da patlamış mısır keyfii

2 yorum:

  1. ben bilmem eşim bilir :)))
    eşim eskiden çok gezerdi şehir şehir...
    ordan biliyor :))
    çokda beğenerek yerdi...
    bana hala ısmarlayacak ))
    ellerine sağlık canım...

    ben tam bir et severim :))

    YanıtlaSil
  2. :)) teşekkürler..samsunda lokantalarda yapılmıyor tirit ısmarlama şansı olmuyo yani, istanbulda varmıki??

    YanıtlaSil